Veľkoobchod a maloobchod vinárskych a včelárskych potrieb

Produkty Produkty Responsive menu
Naposledy zobrazené

MANDY spol. s.r.o.
Včelárske potreby

Ing. Katarína Bolčeková
Centrum 1746, 017 01 Považská Bystrica

tel: +421 918 882 135
email: bolcekova.katarina@gmail.com

kamenný obchod: Jurenková Viera
0948 111 028

----------------------------------------------

MANDY spol. s.r.o.
Vinárske potreby

Ing. Katarína Bolčeková
Centrum 1746, 017 01 Považská Bystrica

tel: +421 918 882 135
email: bolcekova.katarina@gmail.com

kamenný obchod: Jurenková Viera 
0948 111 028

 

Kontaktujte nás a vyžiadajte si ponuku

 

 

  

 

Kvasna zátka fi 120 --- pre nastavec 5/4

Cena 4.90
Dostupnosť: na sklade
Cena bez DPH: 4.08
Kód produktu: 1130485
Výrobca: B-plast
Záručná doba: 24 mesiacov
KS


Výrobcom vína je dobre známy problém izolácie muštu a vína od neželaných baktérii a vôní z okolitého vzduchu počas búrlivého alkoholového kvasenia, ale i neskôr keď kontakt vína so vzduchom môže do veľkej miery pokaziť plody Vašej celoročnej práce.

Univerzálny filter - to je to pravé riešenie takýchto problémov.
Je to jednoduché ale veľmi účinné zariadenie. Hodí sa vinohradníkom, do reštaurácií a i inde, kde sa víno kupuje a kde  sa i kvôli slabšej spotrebe rado pokazí.

Popis filtra :
Univerzálny filter je vyrobený z plastiky a dáva sa na vínové nádoby a sudy namiesto obyčajných kvasných zátok. Pracuje na základe princípu  sifóna. Plyny, ktoré vznikajú počas alkoholového kvasenia  prechádzajú z vnútornej do vonkajšej časti filtra cez vodu ktorá slúži ako záporná tekutina a vychádzajú von.
Než začneme vypúšťať víno cez kohútik (ventil) treba vodu vo filtri  zameniť tekutinou ktorá  dezinfikuje a zároveň na seba viaže kyslík – takže tu neprichádza k oxydácii vína.

Použitie :
Univerzálny filter sa v praxi ukázal ako účinné filtračné zariadenie používané od začiatku  alkoholového kvasenia až po konečnú spotrebu vína.
Filter použite  i vtedy keď víno už vypúšťate  na kohútik (ventil).
Univerzálny filter  odporúčame použiť i v priestoroch  kde je menlivý vzduch a i tam kde sa popri víne odkladá i rôzna zelenina, zemiaky, kapusta,…
Po tom čo sme víno prvýkrát pretočili (stiahli) – zameníme vodu (ktorá nám slúžila na začiatku ako záporná tekutina) s 2% roztokom oxidu siričitého  ničiacim rôzne škodlivé baktérie, ktoré by mohli spolu so vzduchom zísť do suda a pokaziť víno. Roztok oxidu siričitého  vymie�?ame raz do mesiaca alebo aj častejšie - záleží to od častého používania – vypúšťania vína.  Víno treba  vypúšťať pomalšie.  Teplota v miestnosti by nemala byť väčšia ako 20 °C.

Použitie takéhoto univerzálneho filtra sa Vám  bohato vyplatí. Vaše víno ostane bezchybné a bez nepríjemnej chuti, ktorá vždy a okamžite vie prezradiť slabého vinára.