Sušené násadové kvasinky POWER 20g pre rmuty, kvasy,medovinu - hlbokoprekvášajúce
Mikrobiologické vlastnosti:
Optimálna teplota pre kvasenie 12-30°C
Tento kmeň kvasiniek je vhodný pre prekvášanie majče za nižších teplôt.
Po pomerne krátkej kvasiacej fáze nastáva rovnomerné kvasenie, ktoré svoje optimálnu intenzitu zachováva pri teplote 12-15°C
Pri vyšších teplotách je tento kmeň charakteristický enormnou kvasiacou silou. Aby kvasenie prebehlo otimálne, teplota by nemala presiahnuť 24°C.
Tento kmeň znáša vysoký obsah alkoholu v kvase do 14-18%.
Na hmotnosť obsiahnutého cukru v majči vzniká iba 0,55%
Tvorba iba malého množstva tekavých kyselin , t. menej ako 0,25 g/l /prepočítané na kyselinu vinnu/
Kvasinky POWER sú charakteristické rýchlým vyčerením a jednoduchou sedimentáciou.
Kvasinky nevytvárajú ani SO2 ani H2S
Tvorba peny nebola pozorovaná
Odmerané kvasinky /balenie/ rozmiešajte v 10 násobku vody o teplote 35-38°C a vlejte do pripraveného kvasu.
10-20 g kvasiniek je na cca 100 l kvasu




