Veľkoobchod a maloobchod vinárskych a včelárskych potrieb

Produkty Produkty Responsive menu
Naposledy zobrazené

MANDY spol. s.r.o.
Včelárske potreby

Ing. Katarína Bolčeková
Centrum 1746, 017 01 Považská Bystrica

tel: +421 918 882 135
email: bolcekova.katarina@gmail.com

kamenný obchod: Jurenková Viera
0948 111 028

----------------------------------------------

MANDY spol. s.r.o.
Vinárske potreby

Ing. Katarína Bolčeková
Centrum 1746, 017 01 Považská Bystrica

tel: +421 918 882 135
email: bolcekova.katarina@gmail.com

kamenný obchod: Jurenková Viera 
0948 111 028

 

Kontaktujte nás a vyžiadajte si ponuku

 

 

  

 

Vinársky refraktometer, 3 stupnice

NOVINKA
Cena 36.90
Pôvodná cena 41.00
Zľava 10.00 %
Cena bez DPH 30.75
Záručná doba 24 mesiacov
Kód produktu
Dostupnosť na sklade
KS

Vinársky refraktometer na jednoduché a rýchle stanovenie cukornatosti hrozna z jednej kvapky muštu aj priamo vo vinohrade a to v troch najpoužívanejších stupniciach.

Využitie:

Rýchle zisťovanie obsahu cukrov v hroznových muštoch a to v troch najpoužívanejších stupniciach. Jeho využite však môže byť širšie – meranie zostatkového cukru v kvase, v pivných mladinách a v ďalších sladkých nápojoch. Stačia len 2-3 kvapky vzorky, odporúčaná doba skúšky 20-30 sekúnd kvôli zosúladeniu teploty vzorky s teplotou refraktometra

Refraktomer má ATC (aut. teplotná kompenzácia) - výsledky meraní nie sú nepriaznivo ovplyvnené pri zmenách teploty prostredia medzi  10 až 30°C. Pri meraniach v chladnejšom alebo teplejšom prostredí sa odporúča prístroj prekalibrovať.

Kalibrácia:

kalibrovateľný s destilovanou vodou (2-3 kvapky). Je to jednoduchý proces, ktorý je popísaný v návode, trvajúci cca 30 sekúnd.

Stupnica 1:

BRIX: rozsah 0-32%, min dielik: 0,2%. 1% = 1g cukru v 100 g roztoku pri 20°C. Je to oficiálna a najpoužívanejšia mierka vo svete. Napr. roztok s hodnotou 20°Bx obsahuje 20g cukrov a 80g vody.

Stupnica 2:

Oechsle: rozsah 0-140°Oe, min. dielik 1° Oe. (1°Oe je 1g rozdielu medzi objemom a hmotnosťou, napr.1 liter muštu s cukornatosťou 84°Oe váži 1084g. Používané najmä v Nemecku, Švajčiarsku a Luxembursku).

Stupnica 3:

Klosterneuburger Mostwaage (KMW): Rozsah 0-27°KMW, min. dielik 0,2°KMW (1°KMW je 1g cukru v 100g muštu. Mierka je najčastejšie používaná v Rakúsku a v Taliansku známa ako Babo. U nás používaná už len zriedka, ešte z čias Rakúsko-Uhorska (požívané sú ešte KMW muštomery a „pridaj 2 stupne“).

Prístoj nemá žiadne napájanie, je čisto optický nevyžadujúci batérie.

Obsah balenia:

Refraktometer, šróbováčik pre kalibráciu, 10 pipiet, puzdro na prenášanie, slovenský návod.

Ďalšie informácie:

Refraktometre sú pri správnej manipulácii (kalibrácia, skladovanie a ďalšie) presné a prakticky nekazové optické prístroje. Pri prijatí ku nám sú individuálne skontrolované na prípadné mech. poškodenia či základnú funkčnosť. Pri odosielaní dôkladne zabalené a tak chránené proti možným poškodeniam v preprave (Nakoľko poškodenia  spôsobené pádom či rozbitím nemôžu byť predmetom neskoršej reklamácie, zákazníkov prosíme o okamžitú kontrolu výrobku a nahlásenie prípadného poškodenia ihneď po prijatí). Fotografie stupníc môžu byť ilustračné – ale zároveň zodpovedajúce skutočnosti týkajúcej sa typu/označenia, rozsahu, min. dieliku stupnice/stupníc.


Opíšte bezpečnostný kód:   
nový kód